SEO (Search Engine Optimization) qëndron për strategjitë, teknikat dhe taktikat e përdorura për të rritur numrin e vizitorëve në një faqe interneti. Me fjalë të tjera, nëse optimizoni faqen tuaj për SEO, qëllimi juaj është të fitoni pozicionin e parë në faqen e parë të Google, Yahoo ose Bing. Sepse kjo do t’ju sjellë më shumë vizita në faqen e internetit. Ky trafik njihet si trafik organik (Organic Traffic).

SEO, në veçanti, është një disiplinë specifike e fokusuar në optimizimet e nevojshme për të patur një fushë të shëndoshë teknike dhe shpërndarjen e përmbajtjes që është relevante për përdoruesit dhe përfundimisht tërheq klientët e duhur në biznesin tuaj. Kuptimi i faktorëve të renditjes që lidhen me industrinë tuaj është çelësi për t’u bërë një fushë autoritative. Veçanërisht në industritë konkurruese të tregtisë elektronike, financave dhe shëndetit.

Pse SEO është e rëndësishme?

Optimizimi SEO është thelbësor për shkak se:

 1. Shumica e përdoruesve të motorëve të kërkimit kanë më shumë gjasa të klikojnë në një nga 5 sugjerimet më të mira në faqet e rezultateve (SERPS). Per te perfituar nga kjo dhe per te fituar vizitorë në faqen tuaj të internetit ose klientë në dyqanin tuaj online ju nevojitet qe faqja juaj te jete në pozicionet më të larta te rezultateve te kerkimit.
 2. SEO nuk është vetëm për motorët e kërkimit, por praktikat e mira SEO përmirësojnë përvojën e përdoruesit dhe përdorshmërinë e një faqe interneti.
 3. SEO është e mirë për promovimin social të faqes suaj të internetit. Njerëzit që gjejnë faqen tuaj të internetit duke kërkuar Google ose Yahoo kanë më shumë gjasa të promovojnë atë në Facebook, Twitter, Google+ ose kanale të tjera të mediave sociale.
 4. SEO mund t’ju bëjë përpara konkurrencës. Nëse dy faqe interneti po shesin të njëjtën gjë, faqja e internetit e optimizuar per motorët e kërkimit ka më shumë gjasa të ketë më shumë konsumatorë dhe të bëjë më shumë shitje.

Cilat janë fazat kryesore të procesit të optimizimit SEO?

Siç e përmenda më lart, SEO nuk është një proces statik, por një kornizë me rregullat dhe proceset. Për thjeshtësi, SEO mund të ndahet në dy faza kryesore:

 • On-site SEO: Çfarë rregulla për të aplikuar në faqen tuaj për ta bërë atë motor kërkimi miqësor. Jane një sërë rregullash qe kane te bejne me rregullimin dhe riparimin e të gjithë sitit kështu që të bëhet sa më “SEO friendly”.
 • Off-site SEO: Si të promovoni faqen apo blogun tuaj në mënyrë që të renditet më mirë në rezultatet e kërkimit.

Onsite SEO është mjaft i drejtpërdrejtë. Pasi të keni identifikuar fjalë kyçe më relevante për secilën faqe të faqes tuaj dhe vëllimi i kërkimit kundrejt konkurrencës/vështirësisë, është koha që të filloni të krijoni përmbajtjen tuaj rreth këtyre fjalëve.

Ju duhet të siguroheni që jeni duke përdorur fjalë kyçe në mënyrë të përshtatshme gjatë gjithë kopjes në faqen tuaj te internetit. Është gjithashtu e rëndësishme të përdorësh ato fjalë kyçe në titujt dhe titujt në secilën prej këtyre faqeve. Mos harroni të përdorni fjalët e tua të synuara në meta tags, përshkrimet e meta, etiketat e imazhit dhe URL-të aktuale për ato faqe.

Një mënyrë për të përmirësuar SEO-n është të shtoni më shumë faqe në website-n tuaj. Ketu nevojitet krijimi i nje blog-u. Çdo herë që publikon një postim të ri të blogut, ti i jep faqen tënde një faqe të re të indeksueshme dhe të kërkueshme.

Off-site SEO njihet përgjithësisht si “link building”. Cfarë është link building ose Backlinks ?
Link Building është procesi i lidhjes (linkimit) se faqes tuaj me faqe te tjera te jashtme. Të ndërtosh linqe është një nga taktikat më të përdorura në optimizimin për motorrët kërkimit (SEO), pasi linqet e jashtme janë nje sinjal që i shërbejnë Google për të vlerësuar rëndësinë e faqes tuaj. Për këtë arsye, faqet që kanë nje numer të lartë backlinks kanë tendencën të listohen më lart në rezultatet e kërkimit.

Ndërtimi i këtyre linqeve në mënyrë natyrale është një proces i vështire që kërkon shumë kohë pasi jo të gjithë linqet mund të krijohen njësoj. Një link nga një faqe me reputacion të lartë si p.sh nga New Yor Times ka një ndikim me të madh në SERP. Krahasur me një link nga një faqe e sapo ndërtuar.

seo

10 Faktoret e pozicionimit te website-t ne motoret e kerkimit

 1. Fjala kyç në titull - Ndoshta elementi më i rëndësishëm për një renditje të mirë. Këshilla: jo vetëm fjalë kyçe por kontekstualizim me përmbajtjen e faqes.
 2. Lidhjet kontekstuale - Te fitosh nje backlink nga një blog që merret me te njejtin argument si website yt konsiderohet nga të gjithë ekspertët e SEO-së si një faktor parësor për pozicionimin.
 3. Teksti i ankorimit - Është e padobishme të harxhosh shumë fjalë se sa e rëndësishme lidhet një lidhje me fjalë kyçe. Por nëse lidhja çon në burime jo relevante, vlera e saj zvogëlohet.
 4. Fjala kyçe në tekstin e website-t - Fjalët kyçe në tekst duhet të kontekstualizohen (prandaj mos të vendosen në mënyrë të rastësishme) dhe përdoren natyrshëm, pa u detyruar.
 5. Lidhjet dalëse - Për këtë ata jane te gjithe dakort: vendosja e linkeve te website te tjera ne permbajtjen e website-t tend është një nga faktorët vendimtarë për dhe pozicionimin e blog-ut tuaj.
 6. Vjetersia e faqes - Nuk llogaritet viti i regjistrimit te domain-it por reputacioni dhe popullariteti i fituar gjatë kohës. Nëse keni vendosur një përmbajtje unike dhe cilësore për vite, Google do të kujdeset mirë për hapësirën tuaj.
 7. Fjala kyçe në atributin alt të imazheve.
 8. Popullariteti i faqes - Një faktor thelbësor për një pozicionim të mirë, në pjesën më të madhe rjedh nga lidhjet hyrëse nga website-t kontekstuale të cilësisë së mirë.
 9. Backlinks nga social bookmarking - Edhe pse shumë link-e të njohura në platformat e rrjeteve sociale kanë atribute nofollow. Ato përfaqësojnë një hap vendimtar për të rritur popullaritetin dhe besimin e një blogu.
 10. Fjala kyçe në tagun H1 - Vlera e tij është zvogëluar me kalimin e kohës. Por është mirë të vendosesh ne faqe një tag H1 me një fjalen kyçe. Për të nxitur por duke respektuar rregullat e koherences midis tag-eve headers.

Problemet që hasen gjatë strategjisë SEO

SEO (Search Engine Optimization) është një teknike shumë e përdorur kohët e fundit. Si një nga fushat më të gjera të marketingut dixhital, është kthyer në një teknike të rëndësishmë. Një kryefjalë në ditet e sotme, ku shumë kompani fokusohen totalisht në këtë strategji.

Shoqëria jonë që prej vitesh ofron shërbime të tilla ka disa këshilla për ju. Aty ku detajet bëjnë diferencën, Thurje.al ju tregon problemet që hasen zakonisht gjatë stratëgjive SEO.

 1. Titujt dhe Meta Description - Shumë herë anashkalohet rëndësia e Titujt (heading 1 zakonisht) dhe Meta Description. Këto dy element konsistojnë në vendosjen e titujve zakonisht në homepage dhe të përshkrimit META (përshkrimi specifik i faqes që po optimizohet).
  Nëse strategjia SEO ka një fillim për t’u zbatuar gjithë hapat, titujt dhe meta description janë hapi i parë dhe më i thjeshtë.
 2. Redirektimet e brendshme - Është një nga teknikat më të zakonshme të përdorura. Redirektet brenda faqes janë një masë e cila, është shumë e preferuar nga robotat e google. Problemi qëndron që shumë herë, këto linqe dëmtohen, ose fshihen. Në momentin që linqet e brendshme nuk janë më aktive, konfigurimi SEO nuk është më aktiv.
  Si një masë që e demton faqen, duhet gjithmonë të kemi parasysh, që linqet ti kontrollojmë herë pas hërë ose duhet të aktivizojmë redirektimin automatik të linqeve. Thurje.al mund t’iua ofroj këtë.
 3. Mjetet matëse të performancës - Tashmë në botën moderne të internetit, mjetet metrike matëse janë një vegël e domosdoshme. Shumë ekspert SEO zgjedhin mos të përdorin aplikacione si Google Analytics, Google Search Console etj.
  SEO është një strategji që do monitorim 24/7 për të përcaktuar sa më saktë, të gjitha zgjidhet që duhen fokusuar.
  Sa herë përcaktojmë teknikët SEO ndaj një faqeje duhet se sbën të mbajmë një sistem monitorimi për të marrë më të mirën e gjithë fushatave të reklamimit. Informacioni mbi vizitorët tuaj është një thesar i padiskutueshëm.
 4. Përmbajtja e faqes është sekreti - Sado profesionist mund të jeni në lidhje me strategjite SEO dhe fushatat e reklamimit, përmbajtja e uebfaqes është mjaft determinante.
  Nëse një faqe nuk ka përmbajtjen e duhur, me tekste SEO të orientuara, me respektimin e limiteve të fjalëve, strategjitë SEO do dështojnë. Artikujt ose tekstet e ndërtuara për të qënë sa më SEO friendly mund t’iu japin rezultate të shkëlqyera. Respektimi i gjithë mënyrës se si ndërtohet një artikull, tekst SEO friendly, nuk duhet të anashkalohet asnjëherë. Diferenca ndërmjet dy uebfaqeve me artikuj SEO friendly dhe artikujve jo të mirë mund të kontrollohet. Ka shumë programe të ndryshmë që mund të masim sesa të mirë ndërtuar janë artikujt dhe përmbajtja e tyre.
 5. “Kanibalizimi” i fjalëve kyçe - Fjalët kyce janë oksigjen i strategjitve SEO. Është masa më funksionale e gjithë platformave të reklamimit të bazuara në optimizimin e motorrëve të kërkimit.

Të përdorësh fjalë kycë që kanë rezultuar pas kërkimevë të shumta është një metodë që, sjell shumë benefite për uebfaqen tonë. Cuditërisht “kanibalizimi” i fjalëve kyce është një problem që ndodh shpesh ne faqet ueb. Kanibalizimi i kejuordeve ka të bëj, më faqet e shumta të faqes suaj web, të cilat kanë të njëjtat fjalë kyçe. Kjo do të thotë, që faqja juaj SHERBIME, ka të njëjtat fjale kyçe me faqen tuaj RRETH NESH. Është një gabim që Google nuk e toleron dhe e “denon” duke e renditur shume poshtë si kërkim.

Gjithmonë duhet të fokusoheni ti bindeni gjithë rregullave të Google me përpikmëri për ta renditur faqen sa më lart. Në cdo rast që nuk zbatohen rregullat rezultatet janë fatale për renditjen e faqes suaj.